fbpx

Fairtrade wordt Fairmined.  In 2018 werd ik een officieel geregistreerd Fairtrade edelsmid, vanaf heden ben ik een officieel gelicensieerd Fairmined edelsmid, d.w.z. dat u voortaan uw juwelen in Fairmined goud kan bestellen.

De sieraden in mijn collecties worden bijna uitsluitend vervaardigd uit gerecycleerd goud. Het oud goud (oude sieraden en juwelen) dat u binnen brengt, wordt gezuiverd en in mijn atelier opnieuw verwerkt tot 18 kt.

Het zilver heeft de ‘Good Delivery Status’ en is RJC gecertificeerd.
De Responsible Jewellery Council (RJC) is een internationale associatie van bedrijven uit de goud- en sieradensector. De associatie is opgericht in 2005 om standaarden voor een verantwoordelijke globale leveringsketen vanaf de mijn tot de verkoop te bepalen. De leden verplichten zich tot het navolgen van de volgende belangrijke punten van de RJC Code of Practice:
bedrijfsethiek, mensenrechten, verantwoordelijkheid voor het milieu, sociale verantwoordelijkheid. U kan er meer over lezen op www.responsiblejewellery.com.

De diamanten en edelstenen die gebruikt worden zijn conflictvrij. Ze voldoen aan de VN-regels en zijn gecertificeerd volgens KPCS, Kimberly Process Certification Scheme, dat de strijd tegen conflictdiamanten aangaat.
Voortaan is het ook mogelijk om gerecycleerde, antieke en  fairdiamanten in uw juwelen te laten verwerken.

Parels worden onder goede ecologisch omstandigheden gecultiveerd, want als de natuur niet schoon is, overleven de mosselen het niet en gaat de oogst verloren.

Ik ben oprecht begaan met onze dierbare planeet.

Trouwringen & verlovingsringen, juweelontwerp op maat, eigen juweelcollecties

Open na afspraak, zie Contact

– Al 25 jaar ervaring en passie voor juwelen –

Jewellerydesign-Marie-Benedicte-Facebook
Jewellerydesign-Marie-Benedicte-Instagram